Waarom starten met ISO 9001?

Waarom starten met ISO 9001?

Naast het continue verbeteren van de klanttevredenheid biedt ISO 9001 veel meer voordelen voor uw organisatie:

  • DE BEDRIJFSSCOPE VERBREDEN: om nieuwe klanten & leveranciers aan te spreken vormt ISO 9001 de belangrijkste hefboom. Daarnaast eisen (internationale) klanten & leveranciers vaak dat uw organisatie met deze managementnorm werkt.
  • BETROKKENHEID & DUIDELIJKHEID: om stakeholders en hun belangen te bepalen wordt de volledige context van de organisatie beoordeelt. Op die manier vorm je een solide basis voor het opstellen van de bedrijfs-doelstellingen en nieuwe opportuniteiten.
  • DE AANTOONBARE KWALITEIT: het kwaliteitsmanagementsysteem bewijst uw klanten en andere stakeholders dat uw organisatie kwaliteitsvolle producten of diensten levert. U vormt zo zelf de meest optimale situatie voor de betrouwbaarheid van uw organisatie.
  • KOSTEN BESPAREND WERKEN: door uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, met als doel fouten zichtbaar te maken en te verbeteren, werkt uw organisatie efficiënter. Om de doelstellingen te behalen zullen zo steeds minder tijd en middelen nodig zijn.
  • STIJGENDE OMZET: uw organisatie stelt de klant voorop en verbeterd continue de tevredenheid. Hierdoor zorg je niet alleen voor klantenbinding, maar ook voor nieuwe klanten.
  • FLEXIBILITEIT: door het Plan-Do-Check-Act (PDCA) model toe te passen op risico’s en opportuniteiten speelt uw organisatie in op de veranderingen in de markt. Flexibiliteit zorgt ervoor dat uw organisatie de concurrentie zo altijd voor blijft.
  • ENGAGEMENT: d.m.v. eigen werknemers actief te betrekken bij het kwaliteitsmanagementsysteem, geef je meer vertrouwen en verantwoordelijkheden. Een verhoogd welzijn leidt tot een hogere productiviteit.
  • OP MAAT VAN IEDERE ORGANISATIE: grote of kleine organisaties, privé of publiek, … ISO 9001 is toepasbaar voor ieder type organisatie.

Wij maken uw organisatie inzichtelijk en beheersbaar, implementeren continuïteiten en werken structureel aan de verbetering van uw organisatie.

Heeft u vragen?

Laden
Uw bericht is verzonden. Bedankt!